Παιδικό παραμύθι: "Λάθος Φύλακας Άγγελος"

"Λάθος Φύλακας Άγγελος"


Όλα μα όλα τα παιδάκια του κόσμου έχουν πάντοτε δίπλα τους για να τα προσέχει ένα φύλακα άγγελο. Ο φύλακας άγγελος είναι πολύ μικρός, με όμορφα φτερά κι ένα μαγικό ραβδάκι. Κάθεται πάνω στον ώμο του παιδιού και κανείς ποτέ δεν μπορεί να τον δει ή να τον ακούσει, αλλά εκείνος βρίσκεται πάντοτε εκεί έτοιμος να προστατέψει το μικρό παιδί. Ο φύλακας άγγελος κάνει πάντα ό,τι κάνει και το μικρό παιδί και θέλει να είναι πάντα μαζί του. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και με το φύλακα άγγελο της μικρής Χριστίνας.

Η μικρή Χριστίνα είναι ένα πολύ όμορφο και καλό κοριτσάκι που αγαπάει πολύ τους γονείς της και εκείνοι τη λατρεύουν. Η μικρή Χριστίνα είναι πάντα ήσυχη και χαρούμενη και αυτό που της αρέσει περισσότερο απ' όλα είναι να κοιμάται. Το ίδιο κάνει και ο φύλακας άγγελός της, ο οποίος την περισσότερη ώρα χασμουριέται και κοιμάται. Κάθε φορά που η μικρή Χριστίνα παίζει ή βοηθά τη μαμά της στις δουλειές του σπιτιού, ο φύλακας άγγελός της, ανοίγει για λίγο τα ματάκια του, βλέπει ότι όλα είναι καλά και ξανακοιμάται. Η μικρή Χριστίνα, άλλωστε, είναι πάντοτε φρόνιμη και ακούει τη μαμά και το μπαμπά της και γι' αυτό δεν κάνει ποτέ ζημιές, οπότε ο φύλακας άγγελός της δε χρειάζεται να ανησυχεί.

Αν και οι φύλακες άγγελοι δεν έχουν ονόματα, τον άγγελο της μικρής Χριστίνας θα τον ονομάσουμε Μπισκοτούλη, γιατί στη Χριστινούλα αρέσουν πολύ τα μπισκότα και γιατί ο άγγελος αυτός είναι πολύ γλυκούλης! Όλα ήταν τέλεια, λοιπόν, για τη μικρή Χριστίνα και τον υπναρά Μπισκοτούλη, μέχρι που ήρθε η μέρα για την ετήσια συνάντηση των αγγέλων. Μια φορά το χρόνο όλοι οι άγγελοι συγκεντρώνονται σε μια τεράστια αίθουσα ψηλά στον ουρανό και ο Αρχάγγελος, που είναι ανώτερος απ' όλους τους αγγέλους, ελέγχει ποιοι κάνουν σωστά τη δουλειά τους και ποιοι δεν είναι τόσο προσεκτικοί. Εκείνη τη μέρα, λοιπόν, ο Μπισκοτούλης, κοιμόταν ως συνήθως και δεν πήγε στη συνάντηση των αγγέλων. Ο Αρχάγγελος, βέβαια, ήξερε ότι ο Μπισκοτούλης αγαπούσε πολύ τη μικρή Χριστίνα και πάντοτε την πρόσεχε αλλά θέλησε να τον τιμωρήσει που είχε ξεχάσει να πάει στη συνάντηση των αγγέλων και γι' αυτό την επόμενη μέρα έστειλε έναν καινούριο άγγελο για να πάρει τη θέση του.

Ο Μπισκοτούλης δεν είχε καταλάβει τίποτα μέχρι τη στιγμή που είδε έναν καινούριο άγγελο να καταφτάνει με τις βαλίτσες του. «Που πας εσύ;» του είπε αναστατωμένος ο Μπισκοτούλης και ο καινούριος άγγελος του εξήγησε ότι ο Αρχάγγελος είχε θυμώσει που δεν τον είδε στη συνάντηση των αγγέλων και αποφάσισε να τον αντικαταστήσει. Ο Μπισκοτούλης στενοχωρήθηκε πάρα πολύ με αυτό που είχε συμβεί και αποφάσισε να πάει στον Αρχάγγελο να τον παρακαλέσει να μείνει κοντά στη μικρή Χριστίνα.

Εν τω μεταξύ, ο καινούριος άγγελος πήρε τη θέση του Μπισκοτούλη και ήταν αποφασισμένος να δείξει στον Αρχάγγελο πόσο καλός ήταν στη δουλειά του. Η μικρή Χριστίνα όμως κοιμόταν κι έτσι ο καινούριος άγγελος δεν μπορούσε να κάνει τίποτα για να την προσέχει παρά μόνο να περιμένει. Οι ώρες όμως περνούσαν και ο καινούριος άγγελος άρχισε να γίνεται ανυπόμονος. Δεν μπορούσε άλλο να κάθεται χωρίς να κάνει τίποτα και γι' αυτό αποφάσισε να κάνει κάτι που οι φύλακες άγγελοι δεν κάνουν ποτέ μα ποτέ. Αποφάσισε να μιλήσει στη μικρή Χριστίνα για να την ξυπνήσει. «Χριστίνα, Χριστινούλα, ξύπνα σε παρακαλώ!». Η μικρή Χριστίνα νόμιζε ότι ήταν η μαμά της αλλά όταν άνοιξε τα ματάκια της δεν είδε κανέναν. «Μα, ποιος μου μιλάει;», σκέφτηκε δυνατά κι ετοιμάστηκε να πέσει πάλι για ύπνο. «Εγώ, σου μιλάω», της είπε ο καινούριος άγγελος, «ο φύλακας άγγελός σου». Η μικρή Χριστίνα πετάχτηκε πάνω και άρχισε να κοιτάει τρομαγμένη γύρω της.

«Μη φοβάσαι», της είπε τότε ο καινούριος άγγελος, «όλα τα παιδάκια έχουν ένα φύλακα άγγελο. Δεν μπορείς να με δεις, αλλά είμαι εδώ για να σε προσέχω.» Η μικρή Χριστίνα παραξενεύτηκε με αυτό που άκουγε και θέλησε να μάθει γιατί μέχρι τότε δεν είχε ξανακούσει το φύλακα άγγελό της. «Ας πούμε ότι ο άγγελος που είχες πριν ήταν λίγο υπναράς» της είπε ο καινούριος άγγελος, «αλλά τώρα είμαι εγώ εδώ και όλα θ' αλλάξουν». «Τι εννοείς;» τον ρώτησε η μικρή Χριστίνα που δεν καταλάβαινε τι ήθελε αυτός ο παράξενος φύλακας άγγελος. «Ε, να θα ξεκινήσουμε να κάνουμε δουλειές στο σπίτι για να βοηθήσουμε τη μαμά σου.» είπε ο καινούριος άγγελος στη μικρή Χριστίνα που ακόμη δεν ήταν σίγουρη αν αυτό ήταν κάποιο όνειρο ή πράγματι της μιλούσε ο φύλακας άγγελός της. «Μα η μαμά μου όποτε θέλει βοήθεια μου λέει τι να κάνω. Μόνη μου δε θα ξέρω τι να κάνω και μπορεί να σπάσω τίποτα.», απάντησε η μικρή Χριστίνα αλλά ο καινούριος άγγελος δεν ήθελε να ακούσει τίποτα. «Μην είσαι τεμπέλα», της είπε, «πάμε στην κουζίνα να μαγειρέψουμε και μην ανησυχείς θα σου λέω εγώ τι να κάνεις.» Η μικρή Χριστίνα ήξερε ότι ήταν πολύ μικρή για να μαγειρέψει αλλά για να γλιτώσει από τη μουρμούρα του καινούριου αγγέλου πήγε στην κουζίνα, σήκωσε τα μανίκια της πιτζαμούλας της και ρώτησε τον καινούριο άγγελο τι πρέπει να κάνει. «Είναι πολύ απλό», της είπε εκείνος, «το πρώτο που πρέπει να κάνουμε είναι να γεμίσουμε την κατσαρόλα με νερό». «Μα είμαι πολύ μικρή και δεν μπορώ να σηκώσω την κατσαρόλα», διαμαρτυρήθηκε η μικρή Χριστίνα. Ο άγγελος όμως είχε τη λύση και γι' αυτό: «Θα πάρεις τη μικρή κατσαρόλα, που μπορείς να τη σηκώσεις».

Την ίδια στιγμή ο Μπισκοτούλης είχε φτάσει, πετώντας όσο πιο γρήγορα μπορούσε, ψηλά στον ουρανό και είχε βρει τον Αρχάγγελο. Ο Αρχάγγελος ήταν ακόμη θυμωμένος αλλά ο Μπισκοτούλης με δάκρυα στα μάτια τον παρακάλεσε να του δώσει μια δεύτερη ευκαιρία. «Αρχάγγελέ μου, σε παρακαλώ, άκουσε με. Είμαι δίπλα στη μικρή μου Χριστίνα από τη στιγμή που γεννήθηκε και ποτέ δεν άφησα να της συμβεί κάτι κακό. Την προσέχω μέρα - νύχτα κι ας νομίζουν οι άλλοι ότι κοιμάμαι. Σε παρακαλώ, άφησέ με να γυρίσω κοντά της και σου υπόσχομαι ότι θα την προσέχω για πάντα και για πάντα!» Ο Αρχάγγελος χάρηκε μόλις είδε πόσο πολύ αγαπούσε ο Μπισκοτούλης τη μικρή Χριστίνα και τον έστειλε αμέσως κοντά της.

Όταν ο Μπισκοτούλης βρέθηκε στο πλάι της μικρής Χριστίνας είδε ότι εκείνη μόλις είχε ρίξει στο πάτωμα της κουζίνας μια κατσαρόλα γεμάτη νερό και τη μαμά της να τρέχει με τη σφουγγαρίστρα στο χέρι. Ο Μπισκοτούλης κατάλαβε ότι αυτό ήταν ιδέα του καινούριου αγγέλου και πολύ γρήγορα του έδωσε τις βαλίτσες του και τον έστειλε πίσω στον ουρανό. Κι επειδή είδε πόσο στενοχωρημένη ήταν η μικρή Χριστίνα αποφάσισε να της μιλήσει για πρώτη και τελευταία φορά: «Μη στενοχωριέσαι, γλυκιά μου, όλα θα πάνε καλά. Είμαι και πάλι εδώ κι έχω μια νύστα!», αυτά της είπε με τη γλυκιά φωνή του, χασμουρήθηκε κι ετοιμάστηκε να πέσει για ύπνο. Η μικρή Χριστίνα αν και άκουγε για πρώτη φορά τον Μπισκοτούλη, κατάλαβε αμέσως ότι αυτός ήταν ο σωστός φύλακας άγγελος για εκείνη. Ζήτησε συγνώμη από τη μαμά της, της έδωσε ένα φιλάκι και πήγε αμέσως... για ύπνο!

Όνειρα γλυκά μικρή μου Χριστίνα και να θυμάσαι ότι ο Μπισκοτούλης σε αγαπά και σε προσέχει πάντα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Δείτε επίσης...