Το μωρό Υδροχόος

Daniel Napoli 

Το μωρό Υδροχόος

20 Ιανουαρίου - 18 Φεβρουαρίου
Πλανήτης: Ουρανός 
Στοιχείο: Αέρας

Συνήθως το μωρό Υδροχόος δίνει την εντύπωση ότι του αρέσει περισσότερο να είναι μόνο του, μιας και δεν απολαμβάνει την παρουσία των άλλων. Η αλήθεια είναι ότι οι Υδροχόοι, σε αντίθεση με άλλα ζώδια, δεν εκφράζουν από νωρίς την κοινωνικότητά τους και τις περισσότερες φορές δίνουν την εντύπωση ότι προτιμούν να είναι μόνοι τους. Ακόμη και όταν το παιδί Υδροχόος κλαίει για κάποιο λόγο, ενδέχεται να προτιμήσει να μείνει μόνο του παρά να έχει κάποιον να το παρηγορεί. Η μόνη εξαίρεση που μπορεί ίσως να αναφερθεί είναι οι γονείς του Υδροχόου, στους οποίους αφήνει ένα μεγαλύτερο περιθώριο προσέγγισης από ό,τι στους υπόλοιπους. Θα πρέπει όμως να έχετε υπόψη σας ότι όσο συχνά θέλουν να είναι μόνοι τους, άλλο τόσο ελπίζουν ότι κάποιος θα καταλάβει ότι αυτό δεν είναι παρά μια παροδική τάση. 

Καθώς το μωρό Υδροχόος θα μεγαλώνει θα αρχίσει να εκτιμά τη συντροφιά των άλλων παιδιών αλλά δε θα ξέρει πώς ακριβώς να εκφράσει αυτή του την επιθυμία. Οι Υδροχόοι άλλωστε είναι το ζώδιο των εκπλήξεων και του απρόσμενου. Πολλές φορές θα δείτε συμπεριφορές που καθόλου δε θα περιμένατε από ένα παιδί. Είναι όμως στη φύση των Υδροχόων να είναι επαναστατικοί και συχνά εντελώς ιδιόρρυθμοι. Αντιλαμβάνονται την πραγματικότητα με έναν εντελώς πρωτότυπο και έναν εντελώς δικό τους τρόπο, κάτι που πολλές φορές μεταφράζεται σε απροσδόκητες συμπεριφορές. 

Οι μικροί Υδροχόοι είναι πάρα πολύ έξυπνοι, με ιδιαίτερα δημιουργική σκέψη και το μόνο που ίσως σας προβληματίσει είναι η όχι αρκετά ανεπτυγμένη κοινωνικότητά τους. Αυτό είναι ίσως το μόνο σημείο που θα χρειαστεί να επέμβετε ώστε να του δώσετε την ευκαιρία να εκδηλώσει την αγάπη που έχει στην πραγματικότητα για τη συντροφιά των άλλων. Μην πιστέψετε σε αυτό που θα σας εκφράζει με κάθε τρόπο, στην πραγματικότητα δεν θέλει να μένει μόνος του. Άλλωστε στην πορεία οι Υδροχόοι μεταλλάσσονται σε ιδιαιτέρως κοινωνικά άτομα και αποκτούν πάρα πολλούς φίλους. 

Στην ενήλικη ζωή τους θα είναι άτομα με μεγάλη υπομονή σε ότι αφορά την πραγματοποίηση των στόχων τους. Είναι άλλωστε άτομα με ξεχωριστή ευφυΐα αλλά και διαίσθηση, γεγονός που τους επιτρέπει να έχουν μεγάλη επιτυχία σε ό,τι και αν προσπαθήσουν. Είναι πολύ συναισθηματικοί και αγαπούν βαθιά αλλά δεν εκφράζουν πάντοτε τα συναισθήματά τους, γεγονός που μερικές φορές δίνει την εντύπωση στους άλλους ότι είναι απόμακροι και χωρίς δυνατά συναισθήματα. Αυτό όμως είναι απλά μια εντύπωση.

Στα προτερήματα των Υδροχόων μπορούμε να αναφέρουμε την ανεξαρτησία του πνεύματος, την εκτίμηση που έχει στη φιλία, τη δημιουργικότητα της σκέψης τους και φυσικά την τιμιότητα που τους χαρακτηρίζει.

Στα ελαττώματα του Υδροχόου καταγράφεται το γεγονός ότι πολύ συχνά είναι απρόβλεπτοι καθώς και το γεγονός ότι συχνά δεν εκφράζουν αυτό που νιώθουν και μοιάζουν απόμακροι.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Δείτε επίσης...