Το μωρό Ιχθύς

Bob Nolin 

Το μωρό Ιχθύς

19 Φεβρουαρίου - 20 Μαρτίου
Πλανήτης: Ποσειδώνας 
Στοιχείο: Νερό

Το μωρό Ιχθύς είναι ιδιαίτερα ευαίσθητο και πολλές φορές θα κλαίει ακόμη και χωρίς προφανή λόγο. Η συμπεριφορά αυτή έχει να κάνει αφενός με την τάση του Ιχθύ να κρατά μέσα του τα συναισθήματά του και να μην τα εκφράζει και αφετέρου με την ιδιαίτερα ευαίσθητη φύση του. Ο μικρός Ιχθύς θα είναι σε θέση να αντιλαμβάνεται κάθε ένταση, διαφωνία και δυσαρέσκεια που υπάρχει στο σπίτι και στις σχέσεις των γονιών του και αυτό θα τον επηρεάζει πολύ. Η ευαίσθητη φύση του Ιχθύ είναι εμφανής σε κάθε του δραστηριότητα, είναι το ζώδιο που θέλει περισσότερο να δίνει στους άλλους παρά να παίρνει. Θα αντιληφθείτε σύντομα ότι το μικρό σας δε θα διστάσει να δώσει τα παιχνίδια του σε κάποιο άλλο παιδάκι, μόνο και μόνο για να το κάνει να χαρεί. Η τάση αυτή του Ιχθύ να προσφέρει είναι τόσο έντονη που το μικρό σας θα γίνει σύντομα πολύ δημοφιλές στις παρέες του μιας και θα κερδίζει την αγάπη και την εκτίμηση των άλλων παιδιών. 

Ένα ακόμη χαρακτηριστικό των Ιχθύων είναι η τάση τους για ονειροπόληση και η μικρή επαφή που έχουν μερικές φορές με την πραγματικότητα. Ο μικρός σας Ιχθύς δε θα είναι πάντα σε θέση να συγκρατεί λεπτομέρειες και περίπλοκες οδηγίες, απλά και μόνο γιατί το μυαλό του συνεχώς βρίσκεται κάπου αλλού. Βέβαια, η τάση αυτή είναι προσωρινή γι' αυτό μη μπείτε στη διαδικασία να το μαλώσετε. Θα μπορέσετε άλλωστε από νωρίς να αντιληφθείτε την έντονη επαφή του Ιχθύ σας με την ονειροπόληση αλλά και τα όνειρα μιας και συχνά θα ξυπνά τη νύχτα από κάποιο έντονο όνειρο. 

Επίσης, ενδέχεται να διαπιστώσετε ότι το μικρό σας έχει πολύ συχνές εναλλαγές στη διάθεσή του, γεγονός που έχει να κάνει με την έντονη ευαισθησία του αλλά και τον έντονο συναισθηματισμό του. Για τον ίδιο άλλωστε λόγο θα δείτε ότι θα τον διακρίνει και μια έντονη αναποφασιστικότητα μιας και όπως οι διαθέσεις του έτσι και οι αποφάσεις που παίρνει αλλάζουν με γοργούς ρυθμούς. Θα είναι πάντως ιδιαίτερα ανήσυχο πνεύμα, με ολοένα και μεγαλύτερες απαιτήσεις από τον εαυτό του, γεγονός που θα τον ωθεί να εργάζεται σκληρά και να επιτυγχάνει τους στόχους που θέτει. Ακόμη και αν αργεί να πάρει μια οριστική απόφαση για το τι θέλει, ακόμη και αν είναι τόσο μυστικοπαθής ώστε συχνά να μην ξέρετε τι σκέφτεται, το σίγουρο είναι ότι θα έχει μια εξαίρετη σταδιοδρομία σε ό,τι και αν επιλέξει να κάνει. 

Στα θετικά του Ιχθύ θα πρέπει να αναφέρουμε την ευαισθησία, την ανιδιοτέλεια αλλά και την έντονα διαισθητική του φύση. Ο Ιχθύς όντας πολύ καλός από τη φύση του έχει πάντοτε την τάση να βλέπει και τους άλλους ως καλούς ανθρώπους, γεγονός που ενδέχεται να τον καθιστά αρκετά εύπιστο. Αυτό ίσως είναι και ένα από τα βασικά ελαττώματα του Ιχθύ, μιας και υπάρχει πάντοτε ο κίνδυνος να βρεθεί κάποιος επιτήδειος και να εκμεταλλευτεί τον καλόψυχο Ιχθύ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Δείτε επίσης...