ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ Εννέα μήνες χαράς και προσμονής


José Manuel Ríos Valiente

ΕΓΚΥΜΟΣΥΝΗ

Εννέα μήνες χαράς και προσμονής  

Η εγκυμοσύνη αποτελεί για κάθε γυναίκα μια ξεχωριστή περίοδο, γεμάτη αλλαγές, τόσο σωματικές, όσο και ψυχολογικές. Κατά τη διάρκεια των εννέα μηνών, θα νιώσετε πρωτόγνωρα συναισθήματα και θα μπείτε σε μια διαδικασία σχεδιασμού της κοινής σας ζωής με το μωρό. Παρόμοια συναισθήματα θα νιώσει και ο πατέρας του παιδιού, ξεκινώντας και εκείνος τα δικά του σχέδια για το νέο μέλος της οικογένειας. Γνωρίστε κάποια από τα στοιχεία που αφορούν την εγκυμοσύνη και απολαύστε κάθε λεπτό της, γιατί σε αυτό το ταξίδι σας ακολουθεί από πολύ κοντά και το μωρό σας. 

ΣΩΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΚΥΗΣΗ

Οι αλλαγές στο σώμα της γυναίκας ξεκινούν από τη πρώτη στιγμή της σύλληψης, διότι θα πρέπει να ετοιμαστεί κατάλληλα για να φιλοξενήσει το έμβρυο. Οι αλλαγές αυτές βέβαια είναι εσωτερικές, εσείς θα αντιληφθείτε κυρίως το σταδιακό μεγάλωμα της κοιλιάς αλλά και του στήθους. Επίσης, όσο θα περνούν οι μήνες, το δέρμα και τα μαλλιά σας θα αποκτήσουν μια ιδιαίτερη λάμψη και θα φαίνεστε ομορφότερη από ποτέ. Για τα περιττά κιλά πάντως μην ανησυχείτε, αν προσέξετε τη διατροφή σας δεν θα πάρετε περισσότερα από τα απαραίτητα.

Εκείνο που θα σας επηρεάσει περισσότερο, είναι οι πολλαπλές ορμονικές μεταβολές, οι οποίες θα σας κάνουν ιδιαίτερα ευσυγκίνητη. Το δεύτερο τρίμηνο της εγκυμοσύνης όμως, θα έχετε προσαρμοστεί σε αυτές τις αλλαγές και θα μπορείτε να απολαύσετε ανενόχλητη τις πρώτες «κλωτσιές» του μωρού.

Για κάθε γυναίκα, η εγκυμοσύνη είναι μια πολύ προσωπική εμπειρία, η οποία εξαρτάται από το χαρακτήρα και τις εμπειρίες της. Το σίγουρο είναι ότι οι περισσότερες μιλούν για πολλές ευτυχισμένες στιγμές, καθώς παρατηρούν την κοιλιά τους να μεγαλώνει και περιμένουν τον ερχομό του μωρού. Είναι μια περίοδος κατά την οποία οι μέλλουσες μητέρες σχεδιάζουν και ονειρεύονται τη νέα τους ζωή με το μωρό τους. Αν, λοιπόν, θέλαμε να δώσουμε τα κυρίαρχα συναισθήματα αυτής της περιόδου, θα αναφέραμε τη χαρά, την προσμονή και μια γλυκιά ανυπομονησία.

ΤΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΑΤΕΡΑ

Όταν ένας άντρας μαθαίνει ότι θα γίνει πατέρας, κατακλύζεται από συναισθήματα, ακριβώς όπως και η μητέρα. Είναι ένας γεγονός, το οποίο σηματοδοτεί για κάθε άντρα μια ουσιώδη αλλαγή στη ζωή του. Αρχίζει να σκέφτεται την ευθύνη που έχει απέναντι στο μωρό που έρχεται αλλά και απέναντι στη γυναίκα που του προσφέρει ένα τόσο μεγάλο δώρο. Αντιλαμβάνεται, λοιπόν, ότι θα πρέπει να φροντίζει τα αγαπημένα του πρόσωπα, τόσο στον οικονομικό τομέα όσο και στο συναισθηματικό, περνώντας σταδιακά σε μια φάση ωρίμανσης. Για τους άνδρες επίσης, η εγκυμοσύνη είναι μια περίοδος που τους δημιουργεί μεγάλη ανησυχία για τη γυναίκα τους, γι' αυτό και έχουν την τάση να γίνονται ιδιαίτερα περιποιητικοί. 

ΤΙ ΝΙΩΘΕΙ ΤΟ ΕΜΒΡΥΟ

Οι επιστήμονες, μετά από πολυετείς έρευνες, είναι πια βέβαιοι ότι το μωρό, ακόμη και κατά τη διάρκεια της κύησης, αντιλαμβάνεται πολλά από το περιβάλλον του. Η αλήθεια είναι ότι τα έμβρυα, το μεγαλύτερο μέρος του 24ώρου κοιμούνται και μάλιστα βλέπουν και όνειρα. Όταν, όμως, δεν κοιμούνται, είναι σε θέση να νιώσουν τα συναισθήματα της μητέρας τους και επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από τη συναισθηματική της κατάσταση. Μπορούν, επίσης να καταλάβουν τις διαφορετικές γεύσεις, δείχνοντας προτίμηση σε αυτές που προτιμά και η μητέρα τους. Τέλος, μετά τον 5ο μήνα, μπορούν να ακούσουν και μαθαίνουν να ξεχωρίζουν τη μαμά τους από τον ήχο της φωνής της, το άκουσμα του οποίου τα ηρεμεί. Μιλήστε του λοιπόν, ταΐστε το και χαρείτε μαζί την υπέροχη συνύπαρξή σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Δείτε επίσης...